Winter 2021

Aan de wandel in bos van Bakkum.

IJsbaan van VKIJ in Bakkum

IJssculpturen Alkmaardermeer ter hoogte van Akersloot.

IJsbaan van VKIJ  in Bakkum.

Castricum de Papenberg.

Centrum Castricum.

Fraai landschap van Castricum.


De Oostkant van Castricum.

Heel stil in het uitgaansleven van

Castricum en Wijk aan Zee.

Discussie over spoorwegovergang Kennemerstraatweg Castricum lijkt een eindeloos stripverhaal. Drukte en files voor de overgang zorgen voor irritatie.

Schulpvaart, fraai gedeelte van gemeente Castricum.

Tata Steel niet gezond voor woonomgeving zo blijkt uit onderzoek.


Duizenden pompoenen te koop bij Brakenhoff aan Alkmaarseweg in Heemskerk.

Goedkope grasmaaiers in Castricum aan het werk.

Storm van 9 februari geeft een boel ongemak maar levert ook fraaie beelden op zoals in IJmuiden en Castricum (kitesurfers). Foto's B.W.Nachtwacht van Rembrandt kent onjuiste verhoudingen

AMSTERDAM Wie de Nachtwacht van Rembrandt in het Rijksmuseum met een kunstenaarsoog bekijkt, vraagt zich af: wat een rare compositie. De verhoudingen kloppen niet. Het beeld lijkt in elkaar gepropt op het doek dat bijna vierkant is.

Naast de grote Nachtwacht hangt - in klein formaat - een kopie van het originele schilderij. De kopie is gemaakt door collega schilder Gerard Lundens, eveneens in de zeventiende eeuw. Op deze kopie is te zien dat het schilderij ooit de juiste verhoudingen kende. De reden voor de amputatie van het grote doek is net zo schrijnend als simpel. in 1715 moest de Nachtwacht van de Kloveniersdoelen naar het Amsterdamse stadhuis verhuisd worden. Op zijn nieuwe plek moest het tussen twee deuren worden ingepast, maar het schilderij was veel te groot om door de deuren te kunnen.  De weggesneden stroken doek aan drie kanten, maar vooral links, zijn niet bewaard gebleven. (Foto's: Bert Westendorp)

 

Boven de Nachtwacht die in het Rijksmuseum hangt en daaronder de 'originele' Nachtwacht, een replica van tijdgenoot van Rembrandt, Gerard Lundens. Deze mini-nachtwacht hangt naast de grote geamputeerde Nachtwacht.

Tata Steel.

Maak een Gratis Website met JouwWeb